סיפורים לפי זווית: תיירות ופנאי

הכנף הקלה שתחסוך בדלק

בעזרת מחשבי על, הצליחו חוקרים לתכנן מחדש כנף של בואינג 777 באופן שעשוי לחתוך כ-1,000 קילו ממשקלה ולחסוך מדי שנה עד 200 טון דלק

האם רבי יהודה הנשיא היה בעצם פעיל סביבתי?

איך סיפורי עם ומשלים שעוברים מדור לדור יכולים לקדם את שמירת הטבע בעולם?

צילום: ד"ר ג'ני טינאקוב

שונית לצוללים מתחילים

אתרי צלילה מלאכותיים באילת מושכים אליהם צוללים בתחילת דרכם ומפחיתים את הנזק שנגרם לשוניות האלמוגים הטבעיות. האם אתרי צלילה מלאכותיים נוספים יסייעו לשקם את שונית האלמוגים באילת, או שרק יזהמו את הים בעוד גרוטאות?

צילום: אורי מורן, עמי לזר, שי הופמן – רשות הטבע והגנים

שמורה על שולחן הניתוחים

שמורת הטבע בני ציון שבשרון נסגרה לציבור בשנה שעברה לאחר שמטיילים, רוכבי אופניים וסוסים גרמו לה נזק רב. בחודשים האחרונים עברה השמורה שיקום מקיף, ולקראת החורף המתקרב, תוצאות חיוביות כבר נראות בשטח
צילום: Paco S on Unsplash

לא קל להיות ירוק

האם כל מה שצריך לעשות כדי לאמץ התנהגות סביבתית יותר זה פשוט להוריד אפליקציה חדשה?

האם נייקי משנה את עורה?

ענקית מוצרי הספורט נייקי החלה לייצר נעליים משאריות עור, וכך היא מסייעת לצמצם את הנזק הסביבתי שגורמת תעשיית האופנה. אך המרחק מכאן להפסקת השימוש בעור עדיין גדול

צילום: Lance Cpl. Lucas J. Hopkins, US marines

מתים למען הטבע

יותר מ-130 פקחי טבע נרצחו השנה בעת מילוי תפקידם ברחבי העולם. גם בישראל סובלים הפקחים מאיומים ולעתים אף מאלימות
צילום: NPS photo by Neal Herbert

פקק בפארק

כיצד משפיע עומס של מטיילים בשמורות טבע על החי והצומח והאם בעתיד נצטרך לבצע הרשמה מראש כדי לטייל בחיק טבע?

צילום: Rodion Kutsaev, Unsplash

כמה ירוק הכלב שלכם?

ההשפעה הסביבתית של צריכת בשר על ידי האדם ידועה ומוכרת, אבל כעת מתבררת ההשפעה הסביבתית העצומה של תזונת חיות המחמד שלנו – שלהן קשה הרבה יותר לוותר על תפריט בשרי
צילום: algaemy

בקיץ הבא תלבשו אצה

בדים וצבעים המופקים מאצות יפחיתו את הנזק הסביבתי שיוצרת תעשיית האופנה. מתי הם כבר יגיעו לארון הבגדים שלנו?

צילום: Dr. Jens Rydell

במהלך טיול זה לא נפגעו עטלפים

בונים על קמפינג בחגים? כדאי שתשקלו היטב באיזו תאורה להשתמש, כדי לא לפגוע בעטלפים שמגיעים לשתות מים בלילה
צילום: jeff_golden, Flickr

חיים קלים בלי קשים

קשים חד-פעמיים לשתייה מהווים 5 אחוזים מכלל הפסולת בחופים, והם פוגעים בצבי ים ובדגים. קמפיין חדש קורא למסעדות ולברים ברחבי הארץ להגיש קשים ללקוחות אך ורק על פי בקשה, וזאת כדי להפחית את פסולת הקשים