משבר הקורונה העולמי אמנם האט במידת מה את הצמיחה של הרכבים החשמליים, אבל היצרניות הגדולות ממשיכות לשכלל את החדשנות הטכנולוגית של הסוללות החשמליות המניעים אותם כדי להבטיח לעצמן נתח גדול ככל האפשר מהשוק החשמלי בעתיד הלא רחוק
רגע לפני המנגל של יום העצמאות, כדאי לעצור ולחשוב על הקשר בין צריכת בשר ומזון מן-החי לבריאותם של בני האדם ושל הסביבה ואולי גם לשקול מעבר לדיאטה חדשה שתעשה טוב גם לאדם וגם לכדור הארץ
היתושים חזרו ואתם גם המחלות המסוכנות שהם עלולים להפיץ. כעת, חוקרים באוניברסיטת ניו מקסיקו מציגים פתרון ידידותי לסביבה לטיפול בבעיה. המתכון: שמרים ותפוזים
פיתוח טכנולוגי חדש מבקש לפתור את אחת הבעיות העיקריות של הפקת אנרגיה סולארית: מה עושים כשהשמש כבר שקעה?
באוסטרליה מנסים להציל מין מקומי של סוסון-ים באמצעות הקמת מתקנים מיוחדים שיגנו עליהם מפני סכנות תת-ימיות. מישהו הזמין שירות חדרים?
נתונים עדכניים מראים שהאוקיינוסים מתחממים בקצב המהיר ביותר בהיסטוריה ויוצרים פגיעה במגוון הביולוגי בים, עלייה במפלס הים וסיכון מוגבר לאירועים של מזג אוויר קיצוני. מה עושים בישראל כדי להתכונן למציאות החדשה הזאת?
מה יותר טוב יותר לסביבה – שטיפת כלים ביד או במדיח? מאמר חדש מנסה לתת תשובה סופית לדילמה המוכרת
חוקרים הסתייעו באלבטרוסים מצוידים במשדרים כדי לעקוב אחר דיג בלתי-חוקי. האם המיזם החדשני יצליח להתגבר על אחת הבעיות הקשות של שמירת טבע באוקיינוסים?
מינסוטה מציעה מענקים לתושביה כדי שיהפכו את גינות בתיהם לידידותיות יותר לדבורים וכך יסייעו בהאבקה של גידולים חקלאיים. האם יש טעם לאמץ תכנית כזאת גם אצלנו?
משבר הקורונה העולמי מספק לנו הזדמנות לחשוב על העתיד של אספקת מזון בעולם לנוכח שינוי האקלים ואירועי קיצון
לרגל יום צמצום בזבוז המזון העולמי: פחים חכמים, שקיות זבל מתכלות, עיבוד אשפה מתקדם וחוות של זבובים שמפרקים פסולת. כך דרום קוריאה הפכה את עצמה למעצמה עולמית בתחום צמצום בזבוז המזון. אז מה אנחנו יכולים ללמוד מסיפור ההצלחה הזה?
חברת מקינזי מפרסמת לראשונה דו"ח המציב את משבר האקלים כסיכון עיקרי לפעילות כלכלית. האם בעקבות הדו"ח החדש המגזר העסקי באמת יתחיל להשתנות?
צוות בינלאומי של חוקרים מציג המלצות עדכניות להצלת אוכלוסיית החרקים בעולם. האם באמת עדיין אפשר להציל את היצורים הקטנים והחיוניים כל כך עבור העולם והאנושות?
ט"ו בשבט: גם עצים בני 3,000 לא מצליחים לעמוד בפני האתגרים הסביבתיים שמציבים להם בני האדם
ט"ו בשבט: בירוא יערות לצרכי חקלאות ובנייה תורם למשבר האקלים ומסב נזקים סביבתיים אבל בכל זאת ממשיך בקצב מהיר. מה אפשר לעשות כדי לשמור על היערות?
ט"ו בשבט: כולם כבר יודעים מה הנזק הסביבתי שנוצר בגלל הפעילות של רשתות האופנה המהירה. עכשיו הגיע הזמן לדבר גם על ההשפעה של הריהוט המהיר על העצים בעולם
תעשיית המלט העולמית מייצרת כ-4 מיליארד טון בשנה ופולטת יותר פחמן דו חמצני מאשר הודו כולה. במקביל, שימוש בעץ בכלל ובבמבוק בפרט כחומר בנייה הולך ומתרחב. האם באמת מדובר בחלופה מוצלחת מבחינה סביבתית וכלכלית לבטון?
באירופה מנסים לשקם שטחי נוף נרחבים באמצעות החזרה של מינים מקומיים ושינוי היחסים בין הטבע לבין חקלאות. האם זה אפשרי גם אצלנו?
יזמים שונים ברחבי העולם מציעים לחברות שדואגות לקיימות לשנע את הסחורות שלהן על גבי ספינות מפרש, שאמורות להפחית את הזיהום והפגיעה הסביבתית שיוצרות ספינות המטען הגדולות
ארגון סביבתי אמריקאי מציע להפעיל אמצעים טכנולוגיים כדי להחזיר את האקלים למצבו לפני עידן התיעוש. האם זו הדרך הנכונה להתמודדות עם משבר האקלים?
האם חקלאות אורגנית באמת טובה יותר לבריאות ולסביבה מאשר חקלאות קונבנציונלית?
חוקרים שוודים מציעים תהליך תעשייתי מורכב שיוכל להפוך פסולת פלסטיק לחומר גלם למוצרי פלסטיק חדשים. האם זו דרך לעגל את מסלול חייו של הפלסטיק?
האטרקטיביות של רכבי פנאי-שטח עבור יצרנים וצרכנים מחריפה את משבר האקלים בגלל צריכת הדלק הגבוהה שלהם. האם יש פתרון בהמשך הדרך?
שריפות הענק באוסטרליה מאירות שוב את הקשר שבין משבר האקלים לבין אסונות תלויי מזג אוויר. אז מדוע התקשורת מצניעה את הקשר הזה?
על פי שני מודלים חדשים של חוקרי אקלים הטמפרטורה הגלובלית הממוצעת לקראת סוף המאה תהיה גבוהה משמעותית מהצפוי
התאגידים הגדולים אינם נוקטים את הצעדים הנכונים גם כשהם יכולים כדי להקטין את ההשפעה השלילית שלהם על הסביבה. שיחה ביקורתית, ודי פסימית, עם פרופ' יוסי שפי על הפער בין קיימות לבין אחריות תאגידית
חלב ממקורות צמחיים תופס מסיבות שונות נתח שוק משמעותי יותר ויש כבר סוגים רבים על המדף במרכול. האם הם באמת טובים יותר לבריאות ולסביבה ובאיזה תחליף כדאי לבחור?
מאז מלחמת העולם השנייה הצליח המין האנושי לדחוף את עצמו גם לתוך שכבות הקרקע והסלע. ברוכים הבאים לעידן גיאולוגי חדש: הפלסטוקן
הדוח המיוחד שפורסם לאחרונה אודות השפעת משבר האקלים על האוקיינוסים מצייר תמונה עגומה. מה קורה באגן הים תיכון ולחופי ישראל?
לפי דו"ח חדש, משבר האקלים צפוי להקטין את הכלכלה העולמית ב-7 אחוזים ואת כלכלת ישראל ב-4 אחוזים עד סוף המאה – זאת אם לא יינקטו צעדי מנע מקדימים
הדגם החדש של הסמארטפון ההולנדי "פיירפון" מבטיח להיות התשובה המקיימת לשוק הטלפונים החכמים – חומרי הגלם שלו מופקים בסחר הוגן, הוא מתוכנן להחזיק מעמד חמש שנים וניתן לתקן אותו בקלות
מסמך חדש של מובילי דעה עולמיים מצביע על הערך הכלכלי והסביבתי של השקעה במיזמים שמקדמים הסתגלות למשבר האקלים
מרגישים שחיי המין שלכם בירידה? ייתכן שזה בגלל העלייה העולמית בטמפרטורה. האם למשבר האקלים יש השפעה על פריון האוכלוסייה האנושית? והאם אנחנו מתמודדים באופן הנכון עם הבעיה?
ניסוי חדש מצביע על הערך של שימוש כפול בחלקות קרקע חקלאיות לטובת ייצור חשמל מהשמש. האם נראה מערכות כאלו גם בישראל?
היכחדות חרקים היא תופעה מעוררת דאגה שאנחנו צריכים להתחיל להתייחס אליה ברצינות
חליפות לספורט ימי הופכות בסוף חייהן לבעיה סביבתית שאוהבי ים לא תמיד מודעים אליה. אבל אל חשש: ממש מעבר לפינה נמצאות בפיתוח חליפות גלישה וצלילה מבמבוק, מגומי טבעי ומפלסטיק ממוחזר, ואפילו חליפות שעשויות מחליפות שיצאו משימוש
מחקר חדש מראה שחשמול כל צי המוניות בישראל יחסוך למדינה מיליוני שקלים בשל צמצום פליטות גזים מזהמים. אם כך, מדוע המדינה חותכת בהטבות המס על רכבים ירוקים ולא מרחיבה את פרויקט סבסוד המוניות ההיברידיות?
על פי מיזמים חדשים פסולת חקלאית היא בעצם משאב לייצור תרופות, חומרי גלם ואפילו שוקולד. האם אפשר לצמצם באמצעותה את השפעותיה הסביבתיות השליליות של החקלאות ולייצר אפיק הכנסה חדש לחקלאים?
בעלי חיים זוכים לתשומת לב רבה בשמירת טבע, אבל מיני צמחים רבים יותר נמצאים בסכנה לא פחותה שהשלכותיה אולי חמורות בהרבה
חברות התרופות משאירות חותם סביבתי שלילי בתהליכי הפיתוח והייצור שלהן - האם שילוב של רגולציה וחדשנות יכול לשנות זאת?
בעוד 30 שנה החקלאות העולמית תצטרך להאכיל 10 מיליארד פיות – ולעשות את זה מבלי לפגוע בסביבה. האם צריך לחפש את התשובה לשתי הבעיות האלו מתחת לאור הפנס?
מתקן לניקוי אי הפלסטיק באוקיאנוס השקט התנגש במציאות וחזר למקצה שיפורים במוסך. כעת יוצאת היוזמה האופטימית לניסיון שני, על אף הבעיות והביקורת
נותר עוד שבוע לסוף החודש, אבל יולי 2019 יהיה ככל הנראה החודש החם ביותר אי פעם. כשצדפות נצלות בקליפתן ציפורים נמלטות לפסגות ומחלות מסוכנות מתפשטות במהירות, האם יש עוד סיכוי להילחם במשבר האקלים?
מקדונלדס ישראל משיקה המבורגר טבעוני וזו הזדמנות מצוינת לשאול איך אפשר להגדיל את מנת החלבון שלנו מבלי לפגוע בבעלי החיים ובסביבה?
מיזם טכנולוגי חדש מקווה לחולל מהפכה בשוק המזון ולייצר חלבון למאכל בדרך יצירתית שתפחית משמעותית את הפגיעה בסביבה
בלונדון הוכרז לאחרונה האזור הראשון בעולם שבו נגבית אגרה מכלי רכב שאינם עומדים בתקן המחמיר ביותר של פליטות מזהמים. מתי, אם בכלל, יאמצו בישראל את הגישה הזאת?
פסטיבלי המוזיקה שמציפים אותנו בעונת הקיץ מייצרים הרבה צלילים יפים, אבל גם הרבה זיהום ופגיעה בסביבה. במקביל, מהפיכת הסטרימינג הדיגיטלי שהיתה אמורה להפחית לכאורה את צריכת האנרגיה בתעשיית המוזיקה, לא ממש עשתה את השינוי הנדרש. אז איך אפשר ליהנות ממוזיקה בלי לפגוע בסביבה?
לפני 25 שנה הובילה ארין ברוקוביץ' מאבק בתאגיד שזיהם את המים בעיירה הינקלי. אבל מה קרה שם אחרי הסוף ההוליוודי?
באירופה יש למעלה מחצי מיליון מטמנות אשפה. כעת, חברות מנסות לכרות מהן משאבים יקרי ערך כמו מתכות, זכוכית ופסולת אלקטרונית, ולהפוך את יתר האשפה לאנרגיה ולחומר בניין. האם זה הפתרון למטמנות גם בישראל?
לקראת יום שישי השחור המתקרב ושאר "חגי הקניות" שבפתח: איך אפשר להפוך את הקניות ברשת לידידותיות יותר לסביבה?
בארץ ובעולם נכחדים בעלי חיים רבים, ובמקביל עולה השכיחות של מעבר מחלות מבעלי חיים לבני אדם. האם יש קשר בין הדברים? כנראה שכן
שלוש השנים האחרונות היו החמות ביותר שנמדדו אי פעם, ותחזיות עדכניות מצביעות על הסתברות גבוהה לרצף של ארבע שנים חמות נוספות לפחות
הכירו את "נוח" – מכונית שעשויה מסוכר ומסיבים טבעיים ושאפשר להשתמש בחלקיה כדי להרכיב אותה מחדש גם אחרי הטוטאל לוס
אנרגיה גרעינית היא חלופה מקובלת לייצור חשמל ויש בה יתרונות. האם היא מתאימה גם לישראל?
סוללות הליתיום שמניעות את הטלפונים החכמים ואת המכוניות החשמליות שלנו הגיעו כנראה לקצה דרכן הטכנולוגית וגם החומרים מהם הן עשויות מציבים קשיים כלכליים וסביבתיים. אז מה יהיה הדבר הגדול הבא בתחום הסוללות והמצברים?
רוב הקורבנות של גל החום שפקד מקומות רבים ברחבי העולם בקיץ החולף היו גברים מבוגרים ובודדים, שחיו בשולי החברה. סביר להניח שהם ימשיכו לשלם את המחיר הכבד של משבר האקלים גם בעתיד
מה אתם עושים עם עדשות המגע בתום השימוש? אם אתם נפטרים מהן באסלה אתם עלולים להגביר את הנזק הסביבתי שלהן. האם יש פתרון לבעיה הזאת או שכדאי לחזור למשקפיים?
אתרי הטבע בישראל עמוסים וצפופים בחגי תשרי – האם אפשר להשתמש בכלים טכנולוגיים כדי לשפר את החוויה של המטיילים וגם לסייע לשמור על הטבע?
שיטות זיקוק והפקה, מרכיבים שונים ולוגיסטיקה הופכים את בחירת המשקה האלכוהולי הסביבתי שלכם לקוקטייל מורכב למדי של חקלאות, כלכלה מעגלית ופליטות פחמן דו-חמצני
לא מעט מבשלות בירה בעולם מנסות להפחית את ההשפעה הסביבתית השלילית של המוצרים שלהן. אז מה צריך לדעת כדי להזמין חצי מהחבית ועדיין להישאר סביבתן עילאי ומתנשא?
חושבים שמחירי הפופקורן היום גבוהים? חכו לעלייה הצפויה במחירי התירס ומזונות יסוד אחרים בשל שינוי האקלים. כיצד ניתן למנוע את הפגיעה הצפויה בתזונה של מיליארדי בני אדם?
מחקר כלכלי חדש צופה ש-90 אחוז מאוכלוסיית העולם עתידה לצאת נשכרת מבחינה כלכלית בעקבות יישום הסכם פריז לשינוי האקלים. האם גם ארצות הברית של טראמפ תיקח חלק במהלך הזה?
אחרי שנים של הכחשת חלקן בשינוי האקלים, חברות האנרגיה הגדולות נאלצות להתמודד עם השפעותיו השליליות על פעילותן הכלכלית
שינוי האקלים עתיד לפגוע משמעותית בערכים התזונתיים של אחד הגידולים החקלאיים הנפוצים בעולם
רוק כבד לא עושה טוב להרגלי האכילה של חיפושיות וכך משפיע לרעה גם על גידולים חקלאיים. האם אפשר להקיש מזה על השפעות רחבות יותר של זיהום רעש על הסביבה?
מה עושים עם אסדות קידוח לנפט ולגז אחרי שהן מפסיקות לפעול? האם צריך לפרק אותן או דווקא להשאיר אותן במים כדי שישמשו כבית גידול לבעלי חיים ימיים?
אם אנחנו רוצים לדעת יותר על הסכנה של עליית פני הים צריך להסתכל לכיוון דרום: מדידות עדכניות מצביעות כי קצב היעלמות הקרחונים ביבשת הקפואה הוא מהיר פי שלושה יותר מההערכה הקודמת
ברחבי העולם נמדדות טמפרטורות קיצוניות שגורמות למקרי מוות ולנזקים אחרים. גל חום? כנראה שזה הרבה יותר מדאיג מזה
מחקר חדש מצביע על רכיכות כמקור הידידותי ביותר לסביבה לחלבון מן החי. האם הוא יצליח לשנות את הגישה של הטבעונים לתזונה שלהם?
רשת חנויות כלבו באנגליה תתחיל לשלם ללקוחות עבור הבגדים המשומשים שלהם. האם מדובר בגימיק שיווקי בלבד או בפתרון מעשי לבעיה סביבתית רצינית?
זה נשמע כמו שמו של סרט אימה סוג ב', אבל המגוון הביולוגי של האי מדגסקר אכן מאוים בגלל התבססותו של מין קרפדות שמרעילות את אויביהן. איך מתמודדים עם המכה הזאת?
פריחות ענק של אצות כחולות מסכנות את מקווי המים בישראל ובעולם, והן מתגברות בגלל זיהומים ובגלל שינוי האקלים. איך אפשר להתמודד עם התופעה?
ראיון מיוחד עם קלייר נוביאן, כלת פרס גולדמן לסביבה לשנת 2018, שהצליחה לשנות את חוקי הדיג באירופה ושממשיכה לנסות ולהציל את החיים בים
נייקי, אדידס וגם פומה מחפשות יתרון עסקי באמצעות חדשנות בתהליכי ייצור, ניצול חומרים ומיחזור. האם מדובר ביח"צ ירוק או במהלך כן של התייעלות סביבתית באמצעות עקרונות הכלכלה המעגלית?
התלות במידע דיגיטלי והתפשטות הבלוקצ'יין הם תהליכים זוללי אנרגיה. האם הטכנולוגיה החדשה יכולה לפתור את הבעיות הסביבתיות שהיא עצמה יוצרת?
ענף התובלה הימית הגיע להסכם פורץ דרך להפחתת השפעתו על שינוי האקלים. איך זה ישפיע על הענף שמגלגל מאות מיליארדי דולרים מדי שנה?
מחקר ישראלי חדש העריך את הפוטנציאל הכלכלי והסביבתי של חיבור בין שימוש באופניים לאוטובוסים. מי ירוויח מזה? כולנו
איך יודעים אם המזון שאנחנו אוכלים הוא גם בריא וגם מקיים? מחקר חדש מציע פשוט לסמוך על ההמלצות של הממשלה
גגות מחזירי קרינה הם אמצעי קל פשוט וזול להקטנת ההשפעה של השלילית של החום בשטחים עירוניים, אז למה לא משתמשים בהם מספיק בישראל?
המאבק בשמן הדקלים מסלים: רשת מרכולים בריטית גדולה הודיעה על הוצאת שמן דקלים מכל מוצריה בשל הפגיעה ביערות הגשם
מחקר ישראלי חדש מצביע על הערך הכלכלי החיובי של הגנה על משאבי הטבע בחוף ובים
בתעלות הביוב של מזרח לונדון התגלתה חסימה ענקית שמורכבת מפסולת ושומן. איך היא הגיעה לשם ומה אפשר לעשות אתה? לא לבעלי קיבה חלשה
סוגיות של קיימות נמצאות בכל מקום, גם מאחורי הקלעים של ענפי הספורט והתשתיות שלהם. התאחדויות, קבוצות וארגונים כבר לוקחים את העניין ברצינות ועולים להתקפה נגד הפגיעה בסביבה
ממשלת האיים הבלאריים בספרד נוקטת מדיניות סביבה עצמאית כדי לנהל את התיירות הנכנסת באופן מקיים. האם גם אצלנו אפשר לבצע מהלך דומה?
בלב הים טמונים מינרלים יקרי ערך ומתכות נדירות בשווי של עשרות מיליארדי דולרים. מה יהיה המחיר האמיתי שנשלם כדי להשתמש בהם?
טסים לחופשת פסח בחו"ל? הנה כמה עצות שיעזרו לכם להפוך את הטיסה שלכם לירוקה יותר
האם ערוגות פרחי בר בתוך השדות החקלאיים יכולות להפחית את השימוש בחומרי הדברה?
עצי המייפל, מהם מיוצר הסירופ המתוק, נפגעים כתוצאה מהשפעות שינוי האקלים. היכונו לארוחות בוקר מתוקות הרבה פחות
מהדלתה של וייטנאם ועד הסהר הלא כל-כך פורה, שינוי האקלים מגביר הגירה של קהילות אל הערים, מצית סכסוכים אלימים, משנה כלכלות ויוצר סביבה חדשה
מאז שסין עצרה יבוא חומרים למיחזור שאר העולם מנסה לחשוב מה לעשות עם כל הפלסטיק שהוא צורך. האם מדובר במשבר או בהזדמנות? קבלו את קיצור תולדות המלחמה בפלסטיק בשבועות הראשונים של 2018
אם לא די במכות שניחתות על הים בעשרות השנים האחרונות כמו זיהומי נפט, פסולת פלסטיק, עליית הטמפרטורה ומינים פולשים, מחקר חדש מגלה שלים פשוט אין מספיק חמצן
הבריטים החליטו לנטוע 50 מיליון עצים וליצור יער ענק חדש בצפון אנגליה, כדי להילחם בשינוי האקלים ולסייע לסביבה. גם הסינים, ההודים והקנדים הולכים עם רון בלב ואת ביד ושותלים מיליוני עצים – האם גם ישראל צריכה להצטרף לחגיגה?
מחקר חדש, שבדק את מצב שוניות האלמוגים מאז 1980 מצייר תמונה עגומה מאוד: אירועי הלבנה של אלמוגים מתרחשים בתכיפות הולכת וגדלה ובניגוד לעבר, השוניות מתקשות להתאושש מהם. האם כבר מאוחר מדי לשנות את גורל האלמוגים ואולי הפתרון מסתתר דווקא במפרץ אילת?