המגדלור: בלוגים מהסביבה

זווית מארחת תכנים איכותיים ממבחר בלוגים ישראלים שעוסקים באקולוגיה, במדעי הסביבה ובמדיניות סביבתית.

10 בפברואר 2016 מתוך: הבלוג השיתופי

דבר אחר: ראשית הלוחמה הביולוגית

בשלהי המגיפה השחורה השנייה הפיקו הוונציאנים נוזל מגופות כדי להדביק את אויביהם במחלת הדֶבֶר הקטלנית

17 בינואר 2016 מתוך: הבלוג השיתופי

חיידקים קושרי חנקן

כל הצמחים ובעלי החיים המוכרים לנו זקוקים לתרכובות חנקן מהסביבה. אך רק מיני חיידקים וארכאונים מעטים יכולים לבצע קשירת חנקן

26 בנובמבר 2015 מתוך: SciPhile

סלמון על מצע גנטיקה

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר לראשונה שיווק של דגי סַלְמוֹן מהונדסים גנטית למאכל. זה מוצר המזון הראשון מבעל חיים שהושבח בהשבחה מדייקת באמצעות הנדסה גנטית

8 בנובמבר 2015 מתוך: SciPhile

בלי פאניקה – בשר מעובד לא מסרטן כמו סיגריות

"הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן" הכריזה כי צריכת בשר מעובד מעלה את הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס והחלחולת, וכי בשר אדום "חשוד" כמסרטן, אך זו לא סיבה לבהלה ואין צורך להוציא את הבשר מהתפריט

29 באוקטובר 2015 מתוך: הבלוג השיתופי

החשמל של שנת 2050

ב-2050 יאזלו לישראל הגז והנפט כמקורות אנרגיה זמינים וזולים. מה אנחנו צריכים לעשות היום כדי להתכונן למצב הזה?

11 באוקטובר 2015 מתוך: עוד בלוג תל אביבי

על מסחר עירוני שגדל וזה שלא – המשך

בהמשך לפוסט הקודם על התפתחות מסחר ברחובות עירוניים אני שמח להביא פה את שני אזורים המחקר הנוספים מהדוקטורט שלי, שמדגימים…

30 בספטמבר 2015 מתוך: עוד בלוג תל אביבי

איפה מתפתח מסחר עירוני?

ישנם מקרים לא מעטים לאחרונה שבהם מדברים על פיתוח עם עירוב שימושים, יצירת רחובות פעילים וסיסמאות נוספות שבינן לבין התכנון…

9 בספטמבר 2015 מתוך: הבלוג השיתופי

משאירים אבק למדע

בתקשורת באו בטענה למדענים ש"לא הצליחו" להסביר את תופעת האבק שפקדה את ישראל. כנראה שהם היו מסתפקים בהסבר שטחי ולא מבוסס. העיקר שיגיע לפני הדד-ליין