סיפורים לפי זווית: בריאות ומזון

צילום: Jeremy Stewart on Unsplash

האם בחג הבא נאכל דגים שגדלו במעבדה?

ענף הדיג העולמי נמצא במשבר: כ-80 אחוז מאזורי הדיג בעולם מנוצלים באופן מלא או תוך ניצול יתר. אז האם הפתרון טמון בגידול רקמות דגים במעבדה, באופן נטול סבל וללא הריסה של המערכות האקולוגיות הימיות?

צילום: adam jang

איפה הצל?

עיריית תל אביב נוטעת עצים יפים בטיילת החדשה ליד חוף הים, אבל משום מה מתעקשת לבחור בעצים שלא יספקו צל למבקרים במקום

צילום: joris voeten

ל"ג בעומר בטוח וסביבתי

שריפה של כלים חד-פעמיים במדורה פולטת לאוויר חומרים מסוכנים שעלולים לפגוע בבריאות. ממה יש להימנע, ואיך אפשר ליהנות מחג ירוק יותר ומסוכן פחות?

צילום: Annie Spratt on Unsplash

חיסון טבעי להפרעות קשב

הילדים יוצאים הרבה לטבע? סיכוי טוב שיפתחו פחות הפרעות קשב וריכוז

צילום: Kaur Kristjan on Unsplash

שעועית במקום בקר

מה היה קורה אילו היינו אוכלים שעועית במקום בשר בקר? חוקרים מצאו שבארה"ב לבדה, השינוי היה מפנה כמעט מחצית מהקרקע החקלאית ומפחית ביותר מ-70 אחוז את פליטות גזי החממה

צילום: crew

הדרך המפתיעה להגדיל את פריון העובדים

תשכחו ממזון גורמה ומחדר משחקים: הדרך להגדיל את פריון העובדים מתחילה בשיפור איכות הסביבה התוך מבנית במשרד. הגדלת הפריון יכולה להגיע ל-7,000 דולר לעובד בשנה

צילום: Jimi Filipovski on Unsplash

המדריך השלם להכנת כריך סביבתי

מה טוב יותר לסביבה: כריך עם טחינה ומלפפון שהכנו בבית או לחמנייה עם פסטרמה וביצה שקנינו במעדנייה?

צילום: Joanna Kosinska on Unsplash

יופי מסוכן

על פי מחקר אמריקאי חדש, קיים קשר בין שימוש תכוף במוצרי טיפוח וקוסמטיקה לבין סיכוי גבוה יותר לחלות בסרטן השד. האם יש סיבה אמיתית לדאגה?

תחליף שמן

המאבק בשמן הדקלים מסלים: רשת מרכולים בריטית גדולה הודיעה על הוצאת שמן דקלים מכל מוצריה בשל הפגיעה ביערות הגשם

דיאטה מחומרי הדברה

האם שימוש בחומרי הדברה מסוג די.די.טי ו-די.די.אי עלולים לגרום להשמנת יתר? זה מה שטוען מחקר חדש שפורסם לאחרונה

צילום: BDNEGIN, Flickr

רצים על פלסטיק

בריצות מרתון ואירועי ספורט גדולים בארץ משתמשים במאות אלפי בקבוקי פלסטיק חד-פעמיים. בעולם כבר מצאו פתרונות ידידותיים יותר לסביבה – מתי נראה אותם גם בישראל?
צילום: Matiinu Ramadhan on Unsplash

המשרד לענייני תזונה

איך יודעים אם המזון שאנחנו אוכלים הוא גם בריא וגם מקיים? מחקר חדש מציע פשוט לסמוך על ההמלצות של הממשלה