סיפורים לפי מומחה: ד"ר חגית אולנובסקי

צילום: BDNEGIN, Flickr

רצים על פלסטיק

בריצות מרתון ואירועי ספורט גדולים בארץ משתמשים במאות אלפי בקבוקי פלסטיק חד-פעמיים. בעולם כבר מצאו פתרונות ידידותיים יותר לסביבה – מתי נראה אותם גם בישראל?
צילום: Hermes Rivera, Unsplash

אוכל הולך ונעלם

קפה, תפוחים ואפילו שוקולד - רשימת המאכלים שייעלמו מהצלחת שלנו בגלל השפעות שינוי האקלים הולכת ומתארכת. מה אפשר לעשות כדי שלא נישאר בלי מזון לנחמה?

צילום: Robert Mathews

יש לחם? שישתו בירה

מבשלה בריטית אוספת שאריות לחם מיותרות והופכת אותן לבירת בוטיק איכותית. פתרון מצוין לבעיית בזבוז המזון (ויש גם מתכון)
צילום: amanda jordan

מכת בכורות?

האם המוצרים החדשים שאנו קונים לילדינו הראשונים מעמידים אותם בסכנה בריאותית בגלל חשיפה לחומרים מסוכנים? הצד המסוכן של "חדש מהניילונים"

וכעת, לבשר אחר לגמרי

בשר מלאכותי שייוצר במעבדה יחסוך את סבלן של מיליארדי חיות משק, אבל האם הוא גם יפחית את הנטל הסביבתי של תעשיית הבשר?

צילום: Benjamin Faust

בשר מאובד

20 אחוז מהבשר שמיוצר בעולם נזרק לפח. כיצד ניתן לצמצם את הבזבוז הזה, שפוגע בבעלי החיים, בסביבה וגם בכיס שלנו?

צילום: yebin mun

המחיר הסביבתי של ארוחת החג

השנה, במקום לחשב כמה קלוריות חבויות בארוחת ראש השנה, בואו נחשב גם כמה גזי חממה כרוכים בייצור חומרי הגלם, כמה מים זוהמו כדי לגדל את הרכיבים השונים וכמה שטחים פתוחים צריך לנצל כדי לשים לנו אוכל על השולחן

צילום: Stéphanie Kilgast, Flickr

סיכון מחושב על הצלחת

איך אפשר לדעת כיצד הבחירות התזונתיות שלנו משפיעות על הבריאות ועל הסביבה שלנו? מדריך מקוצר לסועד החכם

צילום: Lynn Friedman

מכוערים, אבל אופטימיים

פירות וירקות בשווי מיליוני שקלים נזרקים לפח מדי שנה – חלקם רק מפני שנחשבים "מכוערים". סטודנטים בבינתחומי מצאו נוסחה שתאפשר למכור אותם לצרכן במחיר מופחת וכך לצמצם את אובדן המזון
צילום: Alex Proimos

מס על הצלחת

בדנמרק שוקלים להטיל מס על מוצרי מזון על פי כמות גזי החממה הנפלטים בשרשרת הייצור והאספקה שלהם, ומתחילים מבשר בקר הנחשב לבעל ההשפעה המזיקה ביותר לסביבה

יש חדש תחת השמש

מדבקה שנצמדת לעור תודיע לסמארטפון שלכם כשאתם נחשפים יותר מדי לקרני UV. האם באמת אפשר לסמוך עליה?