סיפורים לפי זווית: בריאות ומזון

צילום: Redd Angelo, Unsplash

שיעור תנ"ך בקומה ה-13

התלמידים רק יצאו לחופש הגדול, אבל גורמים במשרד הבריאות כבר מתריעים מפני הבעיות הבריאותיות שמציבים בתי ספר בבניינים רבי קומות שאמורים לקום פה בקרוב
צילום: U.S. Department of Agriculture, Flickr

למה לזרוק כסף לפח?

חבילות של פיתות, יוגורט באריזה ואבטיחים שלמים: חוקרים בדקו במשך שבוע מה הישראלי הממוצע זורק לפח האשפה, וגילו תמונה של בזבוז מזון נוראי. איך אפשר למנוע אותו?
צילום: Vibrio cholerae

החיידק הטורף שנהנה מהחום

התחממות פני הים גורמת להתפשטות מוגברת של חיידקים מסוג ויבריו - חיידק מסוכן וקטלני לאדם. מה אפשר לעשות כדי להימנע מהידבקות?

צילום: chris thompson

נדודי אקלים

מחקר חדש מראה שהעלייה בטמפרטורות משפיעה על איכות השינה שלנו
צילום: U.S. Department of Agriculture

מה משמין בסביבה?

ידוע שגורמים סביבתיים עלולים לגרום להשמנת יתר. כעת, חוקרים טוענים שהחשיפה המשמעותית מתרחשת כבר בשלב ההיריון, משפיעה על התנהגות העובר ולבסוף גורמת להשמנה
צילום: eaters collective

כמה פחמן חסכתם ביום שני?

הסניף הישראלי של עמותת "Meatless Monday" פיתח כלי מיוחד שיעזור לארגונים לחשב את פליטות גזי החממה שהם חוסכים בהצטרפות ליוזמה של יום בשבוע ללא בשר

המחלות שמפיץ שינוי האקלים

ההתחממות הגלובלית ואירועי מזג אוויר קיצוניים גורמים להפצה מוגברת של מגפות. חוקרת ישראלית מתריעה בפני מחלות מסוכנות שעלולות להגיע לאזורנו בעתיד הקרוב ומפני אלו שכבר כאן

צילום: Tim Brown

עוד פגיעה בנוסעים בתחבורה הציבורית

אם לא הספיקו המחסור בקווים, אי העמידה בלוחות זמנים ומחסור בנתיבי תחבורה ציבורית, כעת מתברר שמשתמשי התחבורה הציבורית חשופים לזיהום אוויר גבוה יותר מנהגי הרכב הפרטי, אף שהוא מזהם יותר

נקי, סינתטי או מתורבת?

ישראל נהפכה למרכז עולמי חשוב לפיתוח בשר מעבדה. הטכנולוגיה מתקדמת והבשר החדש הוא טעים, בריא וזול יותר מאשר בתחילת הדרך, אבל האם הצרכנים באמת רוצים לאכול אותו?

טביעת הרגל של הכריך

מה המחיר הסביבתי האמיתי והכולל של הליך הפקת הלחם ומה אפשר לעשות כדי לצמצם אותו?

נפתחה עונת ההדברה

האביב מביא אתו לא רק מזג אוויר נעים ופרחים מלבלבים, אלא גם המון חרקים ומזיקים. מה צריך (ואסור) לעשות כדי לשרוד את ההתמודדות אתם?

צילום: Robert Mathews

יש לחם? שישתו בירה

מבשלה בריטית אוספת שאריות לחם מיותרות והופכת אותן לבירת בוטיק איכותית. פתרון מצוין לבעיית בזבוז המזון (ויש גם מתכון)