שינוי האקלים כבר כאן, כפי שהפנימו גם מנהיגי העולם. וכפי שצפו חוקרים, גם הדגה בים מגיבה לשינויים הכרוכים בשינוי האקלים. שני מחקרים חדשים מראים איך זה קורה בשטח.
זר, כתום וקוצני
המחקר השני מביא את הצד השני של התחממות האוקיינוס האטלנטי. אף שבאירלנד האוקיינוס מתחמם לאט יותר מאשר בצפון-מזרח ארה"ב או בים התיכון – גם שם הוא עדיין מתחמם. בתחילת שנות ה-2000 נצפו לראשונה בים הקלטי שבין אירלנד לאנגליה ולסקוטלנד דגים זרים, כתומים וקוצניים בשם boarfish ("דג חזיר-הבר" בתרגום חופשי), ממשפחת ה-Caproide. בתחילה הדייגים זרקו אותם בתסכול חזרה לים, מכיוון שקוציהם הרסו את בשרם של הדגים המבוקשים, כמו הקוד האטלנטי. עם זאת, ככל שעברו השנים הלכו וגדלה אוכלוסיית דגי ה-boarfish באירלנד, הדייגים הפכו את הבעיה להזדמנות והחלו לדוג אותם לטובת ייצור שמן דגים וכמזון לבע"ח. כיום דגים אלו מגלגלים כ-40 מיליון ש"ח בשנה.
תעשיית הדיג באוקיינוסים מגלגלת בארה"ב לבדה 800 מיליארד ש"ח בשנה. רצוי מאוד כי ניהול משאבי הדיג בעולם ובארץ ייקח בחשבון את השתנות אוכלוסיות הדגה כתוצאה משינוי האקלים, כדי למנוע קריסת מינים שפעם היו יציבים, וכן לנצל הזדמנויות של דגים חדשים בשכונה.