שתפו‬        

ד"ר דניאל מדר

אכלו פחות בקר!

29 בינואר 2015



בקר לייצור בשר. צילום: Petras-Gagilas, flickr
בקר לייצור בשר. צילום: Petras-Gagilas, flickr

מחקרים עדכניים מראים שחמישית מפליטות גזי החממה בעולם היא תוצר של גידול חיות משק – שהוא הסיבה העיקרית לאובדן בתי גידול ושטחים טבעיים, המקור העיקרי לזיהום מקורות מים ויש לו חלק משמעותי בהכחדת מינים.

לעומת זאת, מזון טבעוני או צמחוני מזיקים פחות: לדוגמה גידול ק"ג אחד של שעועית דורש 10 מטרים רבועים שלקרקע, ואילו לגידול ק"ג אחד של בשר בקר נדרשים160 מטרים רבועים של קרקע!

חוקרים ממכון ויצמן פרסמו באחרונה מחקר שnשווה את ההשפעה הסביבתית של מקורות חלבון מן החי. החוקרים גילו שלבשר חזיר, עוף, ביצים ומוצרי חלב כמעט אותה ההשפעה על הסביבה. הם גילו שההשפעה השלילית של בשר בקר גדולה פי עשרה מזו של כל מקורות החלבון מן החי האחרים. המשמעות: גם אם אינכם רוצים להיות טבעונים או צמחונים אבל רוצים לפגוע פחות בסביבה – צמצמו את אכילת בשר הבקר.

 




שתפו‬        


הירשמו לניוזלטר שלנו

עקבו אחרי זווית